För maskulina män utan samvete är detta en bra tid att leva i – men de begår ofta ett misstag alla män bör undvika.

Det finns gott om maskulina män som gör motstånd mot demoniseringen av maskulinitet i samhället, män som Elliot Hulse, Ryan Michler, Brett McKay, Jack Donovan med flera. Men det finns även många tillsynes maskulina män som Dwayne The Rock Johnson och Arnold Schwarzenegger, som väljer att gå i linje med manshatet och konspirationsteorier om ”patriarkatet”.

https://www.scarymommy.com/the-rock-feminist-instagram-posts/

Men varför verkar vissa män att gå emot sina egna intressen?

De vill vara en stor fisk i en liten damm

För omkring åttio procent av män som köper genusteoretikernas argument om varför de borde vara mer som kvinnor, kommer de att fortsätta stå lågt på dejtingmarknaden, bli diskriminerade på arbetsmarknaden till förmån för kvinnor, och fortsätta utstå gnäll för sitt kön – oavsett hur mycket de anstränger sig för att vara kvinnor till lags. Men eftersom även de mest inbitna manshatarna är mer attraherade av maskulina män, kommer det alltid finnas en plats, både i sängen och på arbetsmarknaden, för de män som lyckas bibehålla sin maskulinitet och ändå ge läpparnas bekännelse till den misandriska agendan.

Varför de begår ett stort misstag

Dessa män tycker säkert att de är väldigt smarta när de anpassar sig till det feminina imperativet för kortsiktiga vinster och beröm av etablissemanget. Men ofta innebär detta att de ingår ett avtal med djävulen (inte bokstavligen) och att de kommer bli tvungna att anpassa sin livsstil för att inte bli uthängd för sin toxiska maskulinitet.

För har du en gång börjat backa och anpassa dig till etablissemanget, kommer de aldrig släppa taget för att se till att du håller ”partilinjen”.

Det tragiska exemplet med Will Smith

Will Smith är för många sinnebilden av en alfa med sin rappkarriär och med roller i filmer som Bad Boyz, Independence Day med flera. Men nyligen tvingades(?) han att förödmjuka sig offentligt efter det blev känt att hans fru Jada Pinkett Smith hanrejat honom med en annan ung rappare medan hon och Will hade ett ”uppehåll”.

För att bemöta ryktena kring detta livesände Will och Jada en video där de diskuterade sina relationsproblem. Jada uttryckte i videon att hon legat med den andra mannen för att hela sig själv (och mannen), nästan som en andlig upplevelse. En märkbart plågad Will Smith försökte rädda lite av sitt anseende genom att säga ”jag kommer vinna tillbaka dig”.

Om inte Will Smith var beroende av MSM

De flesta som analyserat denna video är överens om att denna livesändning var PR för att ge intryck av att Will Smith inte alls var i en kris. Detta misslyckades spektakulärt. Och om inte Smith var beroende av massmedia, Hollywood och att vara politiskt korrekt, hade Will kunnat be Jada dra ditt pepparn växer och skaffat sig en ny yngre och vackrare flickvän. Men hade han gjort det skulle det troligtvis inte vänta många filmroller eller välvilliga intervjuer för Will efteråt.

Vilka lärdomar kan vi dra av dessa exempel?

Det kan vara lockande för en del maskulina män att bekänna sig till ett androgynt ideal och kalla sig feminister för att få välvilja och god publicitet. Men som vi beskrivit tidigare här på Maskulint är detta en döende häst som inte kommer ge några långsiktiga framgångar. Och om du börjar anpassa dig till denna typ av retorik kommer du hållas ansvarig för varenda detalj i ditt liv till deras agenda (likt Will Smith) för att få stanna i värmen.

Ett bättre alternativ är antingen att helt ignorera kampen mellan könen eller likt oss på Maskulint ta avstånd ifrån det och förespråka maskulint och feminint som kompletterande krafter.