Relationer

Sluta skäm ut er på nätet, män!

Jag är medlem i vissa grupper på Facebook, som jag kallar för skräpgrupper. Största gruppen i Sverige, Thug Life-gruppen med flera. Dessa är intressanta på ett mänskligt plan, för att jag gillar att se vad så kallat ”vanligt folk” ägnar sig åt. Jag har sett några vanliga fenomen, och ett av dem är män som beter sig väldigt desperat och ovärdigt runt kvinnor – ja, det är fan så jag skäms själv å deras vägnar. Både männen och kvinnorna, som gör sig till åtlöjen.

Vanligt scenario:

Tjej med djup urringning, rejält sminkad och med flörtigt beteende sätter igång en livesändning. Ofta under förevändningen ”jag har tråkigt, roa mig”. Och så drar hon igång sin sändning och får frågor från män. Ja, för det är mest män som kollar. Vad säger de då?
”Hej snygging”, ”Vad gör du i kväll”, ”Vi skulle nog passa bra ihop”, ”Hej från Kjell i Norrtälje”, men även värre grejer som värdelösa raggningsfraser och bullshit om hur unik och speciell hon är (som om sådant kunde avgöras efter två minuter).

Brunstiga hannar

Den här tjejen njuter av sin uppmärksamhet, den bekräftelse hon får. För det är absolut bekräftelse hon söker. Inte sällan är det här tjejer med flera tusen Facebook-vänner, varav majoriteten med all säkerhet består av desperata män som tror att de får ligga bara de ger tjejen en komplimang. Jag kollade en tjej som livesände nu senast. 2200 vänner, knappt några tjejer så länge jag orkade bläddra. Vad hade hon postat som sina statusar? Endast selfies, samtliga nedlusade med likes och flåsiga kommentarer från brunstiga hannar. Hur många av dessa desperata män tror ni att hon ens träffar? Just det, troligen inte en jävel. För män som är något att ha sitter inte och flåsar och överöser främlingar med sliskiga kommentarer. Allra sliskigast är männen som försöker imitera kvinnor och säga saker som ”finaste du”, ”finaste vännen” och liknande. Kan någon skicka spyhinken tack.

Vännen Jens

Den som förnedrar sig genom att kräla inför tjejer på det här viset kommer att bli utan tjejer. Eller fastna i den så kallade friend zone. Vännen Jens som rings upp närhelst det behövs hjälp att bära möbler eller spika upp tavlor, eller när den lilla sårade tösen vill gråta ut för att hennes grottmonster till kille betedde sig svinigt. Nej, för helvete grabbar! Skärp er. Var er själva, och framförallt jobba med er själva. Jobba med självsäkerheten och bli era egna jävla idoler istället.

Fixa en bättre tjej

För den delen, tror ni att Lisa som har 2300 flåsiga män som Facebook-vänner och kräver minst 50 likes om dagen på sina selfies är bra flickvänsmaterial? Skulle du vilja att hon fortsätter att pluta med läpparna i direktsändning även när ni är ihop? Eller ständigt får SMS och Facebook-meddelanden från trånande män som överöser henne med kommentarer (som hon ler åt och nöjt besvarar)? Nej, för helvete grabbar. Precis som vännen Jens behöver hon jobba med sig själv, sin självkänsla. Skit i den typen av kvinnor. Jobba med er själva enligt de tips som ges på denna sida, och de böcker, filmer med mera som vi tipsar om. Och skaffa en kvinna som förtjänar dig – ingen bekräftelsesjuk liten flicka.

Tidigare artikel

Fight Club - ett manligt manifest

Nästa artikel

4 böcker alla män borde läsa

Författaren

Dan Forslund

Dan Forslund

Dan är en författare och coach med produktivitet och psykisk hälsa som fokus. Utöver produktion av böcker driver han en podd och håller workshops i produktivitet. Till vardags jobbar han som SEO-strateg och content writer.

Läs Dans texter om produktivitet och personlig utveckling på hans blogg: danforslund.se

4 Comments

  1. […] har tidigare på Maskulint tagit upp märkliga beteenden från män i ”Sluta skäm ut er på nätet, män” och ”Till män som skickar dickpics”. Den här gången vill jag ta upp fenomenet med män som […]

  2. […] Läs även ”Sluta skäm ut er på nätet, män”. […]

  3. […] Om hon främst har manliga vänner, och om hon flirtar med flera män i kommentarerna är det ytterligare två dåliga tecken, läs även “Män som skämmer ut sig på nätet”. […]

  4. […] som i Sverige och stora delar av västvärlden idag. Vi har tagit upp detta i flera artiklar som ”män som skämmer ut sig på nätet” och ”män som är kvinnors […]

Kommentera