Att odla ett ståtligt skägg eller en stilig mustasch är ett enkelt sätt att framhäva din manlighet. Men vilken stil passar dig bäst?

Långt innan hipsters upptäckte att de kunde hålla fast vid ett hårstrå av manlighet (pun intended) genom att sluta raka sig, har män genom hela vår kända historia låtit sin ansiktsbehåring stärka deras framhållning. Här är fyra förslag på ansiktsbehåring som kan passa dig.

Getskägg

Getskägg passar bäst om du har liten haka men markerade kindben. Getskägg gör att du står ut, i filmer brukar ofta skurkarna eller excentriska typer ha getskägg, tänk John Malkovich i Conair eller Dr Strange från Marvel. Om du har ett väldigt avlångt ansikte utan markerade käkben, kan ett getskägg göra att ditt ansikte verkar abnormalt eller osymmetriskt.

Av samma anledning bör män med ett väldigt runt ansikte ha kortare skägg på sidorna och längre vid hakan, men inte alltför osymmetriskt.

Skäggstubb

Skäggstubb passar bäst om du har mörkt skägg och kraftig haka. På trettiotalet signalerade skäggstubb att du var fattig. Idag är det en populär kompromiss mellan att vara helrakad eller ha ett riktigt skägg. För män som har ett starkt markerat ansikte är detta den stil kvinnor föredrar mest hos män.

Många män föredrar även denna stil eftersom den är väldigt lättskött, allt du behöver är en trimmer. Bäst längd får du efter tre eller fyra dagars skäggstubb, och därefter hålla det trimmat.

Mustasch

Mustasch passar bäst om du har markerade käkben och haka. Detta är den ansiktsbehåring som är svårast att komma undan med för män. Mustaschen har inte varit populär för män sedan 70-talet och bärs idag nästan uteslutande av hippsters. Om du vill rocka den här stilen måste du förmågan att odla en kraftig och fyllig mustasch.

Om den blir för liten kommer du likna Hitler, för stor och du kommer likna Stalin eller Nietzsche. Se Brett Mckay från Art of Manliness.

Helskägg

Helskägg passar bra på nästan alla män, det vill säga om du har ett fylligt skägg och att du vårdar det. Om det är din första gång att pröva helskägg rekommenderar jag att du låter det växa så långt som möjligt och därefter går till en barberare.

Lägg märke till hur barberaren arbetar och passa på att fråga om råd för hur du vårdar skägget. Det hjälper även om du har en bekant som du vet kommer svara ärligt på ifall du ser ut som ett lejon eller luffare.