Vi har tidigare publicerat en artikel om vilka misstag män gör när det tar slut på ett förhållande. Här kommer en fortsättning, som har mer tyngdpunkt på nya förhållanden.

1: Låter sig själv förfalla

Många män, speciellt de som lider av one-itis låter sig själva förfalla när de blir singlar. Det är inte ovanligt med överdrivet supande, frossande i skräpmat och allmän skörlevnad. Detta hänger ihop med en offermentalitet som behöver bekämpas. En manlig gemenskap är ett måste här. En bra manlig vän kommer att sparka dig i röven om du blir försoffad, och be dig hålla käft om du gnäller för mycket. Det är ok att må dåligt, men du behöver komma på banan innan du ens hunnit av den.

2: Tjafsar med exet

Jag hör många kvinnor som gnäller på hur hemsk exet är, och baktalar honom inför släkt och vänner. Detta beteende är inte begränsat till kvinnor. Många patetiska män lägger tusentals timmar på att göra exets liv svårt, istället för att lägga sin tid på sin egen utveckling. Lägg ner fjantbeteendet och var en man.

3: Ställer inga krav i det nya förhållandet

Fördelen med ett helt nytt förhållande, speciellt för män som tagit det röda pillret, är att det är en fräsch start. Nu börjar du från noll, och måste komma ihåg att tala om exakt vad du vill ha ut av förhållandet. Sätt gränserna tidigt, och ta striderna i början, så blir livet mycket enklare att leva.

4: Släpper in den nya för långt, för tidigt

Se till att hela tiden ha ryggen fri, att ha ena benet utanför dörren. Lek med tanken att din nya kvinna är otrogen, och att du behöver bli av med henne snabbt. Hur beredd är du? För att hon ska förtjäna en plats i ditt kungarike måste hon jobba väldigt hårt, och du ska ställa höga krav på henne.

5: Förklarar, istället för att agera

Detta hänger ihop med punkten om krav här ovanför. Det är lätt hänt att den nya kvinnan får höra kraven och tillhörande förklaringar på hur du ser på förhållandet, och att mannen samtidigt tillåter henne att bete sig illa. Troligen är hon ingen idiot, och om hon ”råkar missa” någon regel är det för att testa dig. Ett så kallat shit test, vilket är närmast synonymt med hur barn testar gränserna på sina föräldrar. Låt henne smaka på konsekvenserna om hon inte respekterar de riktlinjer du har gett för att stanna i ett förhållande med henne.

Läs även ”Demonstrera, inte proklamera”.

6: Faller tillbaka i gamla mönster

Om du har tendenser till niceguy-beteende, se till att hålla koll på dessa så att du inte gör samma fel som i förra förhållandet. Det är mycket lätt att hamna i gamla hjulspår, det spelar ingen roll hur medveten du är. Här är en manlig ”safe person” det bästa. En person som kan stoppa dig om du är på väg att göra dumma saker.