I dessa tider då traditionella könsroller demoniseras och med rekordmånga skilsmässor kan det vara svårt att hitta en kvinna som är lämplig för ett långvarigt förhållande. Men genom att definiera och undvika de mest olämpliga kategorierna kan vi göra sökandet lite lättare

Som vanligt när vi talar i generella termer måste vi poängtera att det finns undantag bland dessa kategorier, även om de är sällsynta. Kanske har du träffat en promiskuös kvinna med ett hjärta av guld, och i så fall behöver du inte känna dig träffad. Kvinnor som ser denna artikel kommer säkert reflexivt invända med att bra män är lika svåra att finna. Må så vara, men denna artikel är till för att hjälpa män att navigera den sexuella marknaden och undvika katastrofförhållanden.

Partytjejen

Att träffa en tjej som älskar att festa kan vara roligt i början, men hon är definitivt ingen bra prospekt för ett längre förhållande. Om hon vill gå ut nån gång i månaden med sina vänner och ta ett glas eller två är det troligtvis inget större problem – om hon är redo att bjuda in dig också. Men om hon gillar att festa varje helg, bli packad och stanna ute till fem på morgonen, bör du sky henne lika mycket som klamydia eller herpes (hon har garanterat något av dem).

Om hon festar hårt varje vecka visar det för det första att hon inte bryr sig om sin hälsa. Det är känt att män ofta åldras som vin och kvinnor åldras som mjölk. Om hon inte tar hand om sig själv, kommer hon sannolikt se ut som en drag queen innan fyrtio. För det andra innebär hennes festande sannolikt att hon är lössläppt. Det finns en anledning till att vinflaskor i folkmun kallas för ”mus-öppnare”, om du inte vill dela din kvinnas mus med andra män, undvik alkoholister.

Karriärkvinnan

Det är sällan något negativt med en kvinna som jobbar (beroende på vad hon arbetar med). Men kvinnor som sätter sin karriär före allt annat är inget bra material för ett förhållande. En kvinna som tidigt väljer att fokusera på sin karriär har ofta inga planer på att slå sig ned med en man för att eventuellt skaffa barn och bilda en familj. Om du ändå skulle göra henne gravid och ni försöker leva tillsammans, kommer hon troligtvis vilja leva i ett ”jämställt förhållande” där ni delar på ansvaret att sköta hem och barn.

Om du går med på denna familjekonstellation kommer hon med tiden tappa respekt för dig och börja leta efter någon med högre sexuellt marknadsvärde. Eftersom kvinnor generellt sett vill ha en partner som tjänar mer och har en högre status än dom själva, kommer hennes jakt på karriärmöjligheter innebära att ni indirekt tävlar om vem som ska bära byxorna i förhållandet. Karriärkvinnor slutar ofta som bittra, barnlösa och ensamma av denna anledning.

Läs även ”Varför män inte bör dejta starka kvinnor”.

Mentalt instabila kvinnor

Vad gäller kvinnor med mentala problem finns det givetvis enorma gradskillnader. Om du dejtar en kvinna som äter medicin mot depression kan det ofta innebära att hon har en väldigt låg sexlust på grund av sin medicinering. Men detta kan ibland överbryggas med hjälp av andra mediciner, rätt diet och träning med mera, om du klarar av att vara utan sex under tiden. Om du har otur och blir tillsammans med en bipolär kvinna, kan det istället göra ditt liv till ett helvete.

Detta är ett för stort ämne att ta upp här, men gör en snabb sökning på YT eller Google om förhållanden med dessa kvinnor, så kommer du få höra om många berättelser som liknar Exorcisten och värre. Mentalt instabila kvinnor är också mer benägna att försöka förstöra ditt liv genom falska anklagelser om olika sorters övergrepp, genom att försöka manipulera dina vänner eller förstöra din lägenhet och bil med mera.

Pojkflickan

Många män (framförallt Niceguys) ser ofta felaktigt pojkflickan som ett bra kap. I själva verket är detta värsta sortens kvinnor för längre förhållanden byggd på tillit. Pojkflickan kan se väldigt kvinnlig ut, men hon säger ofta saker som ”jag har nästan bara killkompisar”, ”jag är som en av grabbarna”, ”jag tycker inte om andra kvinnor”. En feminiserad man tänker ofta i möte med denna kvinna ”fan vad grymt, vi kan dricka öl, titta på fotboll och ha sex tillsammans”. Men nackdelarna överväger vida fördelarna.

För det första är pojkflickan mer benägen till att vara otrogen, eftersom kvinnor liksom män är biologiskt predisponerade till att vilja ha sex med det motsatta könet, och hon främst umgås med män, ökar risken givetvis avsevärt. För det andra är en kvinna som ogillar att göra kvinnliga saker mindre benägen till att vilja komplettera dig i ett förhållande där hon står för traditionellt kvinnliga uppgifter som att sköta om hemmet och eventuella framtida barn.

De flesta kvinnor vill inte ha en feminin man som föredrar traditionellt kvinnliga aktiviteter eftersom det gör honom omanlig. Varför skulle du som man vilja ha en kvinna som tar avstånd från sin kvinnlighet?

Singelmamman

Detta är i regel den känsligaste kategorin att kritisera, eftersom fler kvinnor är singelmammor idag än någonsin tidigare. Givetvis finns det singelmammor som blivit lämnade ensamma på grund av att deras man dött i en olycka eller dylikt, vilket de givetvis inte kan råda över. Men i många fall handlar det om kvinnor med dåligt omdöme. Eftersom de blev gravida med en man de senare inte ville leva med, eller som inte villa stanna hos dem, har de troligtvis inlett en sexuell relation för tidigt.

Hon har sannolikt inte krävt att han skulle använda skydd och hon har troligtvis inte använt skydd själv. Bortom det har hon förmodligen inte tagit ett dagenefter-piller eller övervägt abort (vi är inte för eller emot abort, men i vår tid är det ändå talande om hon inte övervägt det). Utöver detta är det riskfyllt att dejta en singelmamma eftersom du kommer bli en del av hennes barns liv, om förhållandet spricker riskerar även din relation till deras barn att spricka, vilket kan vara smärtsamt ifall de tyr sig till dig.

Ett annat skäl varför relationer med singelmammor är problematiska för singelmän utan barn, är att du alltid kommer komma i andra hand efter hennes barn (vilket är helt på sin plats ifall det handlar om dina egna barn). Hennes barn kommer aldrig respektera dig fullt ut som pappa eftersom du inte är deras biologiska far, vilket kan skapa konflikter i familjen många år framöver.

Uppmärksamhetshoror

Kvinnor som sitter och postar sexiga bilder på sig själv på nätet utannonserar att de har ett stort behov av bekräftelse från många män. Detta i sig kan vara en indikation på att hon är promiskuös, men inte alltid. Men det verkliga problemet uppstår om hon fortsätter att visa upp sig på samma sätt efter att hon gått in i ett förhållande. En kvinna som anstränger sig för att utannonsera sin sexualitet fast hon är i ett förhållande, säger indirekt att hon fortfarande letar efter en bättre man och att hon inte respekterar mannen hon är tillsammans med.

En genuint vacker kvinna behöver inte lägga upp lättklädda bilder av sig själv för att attrahera män av högt värde. En traditionell kvinna som vill vinna en maskulin man gör det genom att uppvisa egenskaper en man söker efter i ett seriöst förhållande, ett vackert hem, kulinariska kunskaper, att hon tycker om barn och att hon är återhållsam med sin sexualitet – det vill säga motsatsen till uppmärksamhetshoran på Instagram.

Övrigt

Ytterligare två självklara kategorier av kvinnor att undvika är feminister och golddiggers. Men det får bli ämne för en framtida artikel för att inte bli för långrandig. De kategorier jag beskrivit här är givetvis stereotyper dragna till sin spets, men de kan ändå ge ett hum om vilka egenskaper män bör se upp för när de dejtar kvinnor.