Relationer

Sex typer av kvinnor att undvika – hur du känner igen dem

I dessa tider då traditionella könsroller demoniseras och med rekordmånga skilsmässor kan det vara svårt att hitta en kvinna som är lämplig för ett långvarigt förhållande. Men genom att definiera och undvika de mest olämpliga kategorierna kan vi göra sökandet lite lättare

Som vanligt när vi talar i generella termer måste vi poängtera att det finns undantag bland dessa kategorier, även om de är sällsynta. Kanske har du träffat en promiskuös med ett hjärta av guld, och i så fall behöver du inte känna dig träffad. Kvinnor som ser denna artikel kommer säkert reflexivt invända med att bra män är lika svåra att finna. Må så vara, men denna artikel är till för att hjälpa män att navigera den sexuella marknaden och undvika katastrofförhållanden.

Partytjejen

Att träffa en tjej som älskar att festa kan vara roligt i början, men hon är definitivt ingen bra prospekt för ett längre förhållande. Om hon vill gå ut nån gång i månaden med sina vänner och ta ett glas eller två är det troligtvis inget större problem – om hon är redo att bjuda in dig också. Men om hon gillar att festa varje helg, bli packad och stanna ute till fem på morgonen, bör du sky henne lika mycket som klamydia eller herpes (hon har garanterat något av dem).

Om hon festar hårt varje vecka visar det för det första att hon inte bryr sig om sin hälsa. Det är känt att män ofta åldras som vin och kvinnor åldras som mjölk. Om hon inte tar hand om sig själv, kommer hon sannolikt se ut som en drag queen innan fyrtio. För det andra innebär hennes festande sannolikt att hon är lössläppt. Det finns en anledning till att vinflaskor i folkmun kallas för “mus-öppnare”, om du inte vill dela din kvinnas mus med andra män, undvik alkoholister.

Karriärkvinnan

Det är sällan något negativt med en kvinna som jobbar (beroende på vad hon arbetar med). Men kvinnor som sätter sin karriär före allt annat är inget bra material för ett förhållande. En kvinna som tidigt väljer att fokusera på sin karriär har ofta inga planer på att slå sig ned med en man för att eventuellt skaffa barn och bilda en familj. Om du ändå skulle göra henne gravid och ni försöker leva tillsammans, kommer hon troligtvis vilja leva i ett ”jämställt förhållande” där ni delar på ansvaret att sköta hem och barn.

Om du går med på denna familjekonstellation kommer hon med tiden tappa respekt för dig och börja leta efter någon med högre SMV. Eftersom kvinnor generellt sett vill ha en partner som tjänar mer och har en högre status än dom själva, kommer hennes jakt på karriärmöjligheter innebära att ni indirekt tävlar om vem som ska bära byxorna i förhållandet. Karriärkvinnor slutar ofta som bittra, barnlösa och ensamma av denna anledning.

Läs även ”Varför män inte bör dejta starka kvinnor”.

Mentalt instabila kvinnor

Vad gäller kvinnor med mentala problem finns det givetvis enorma gradskillnader. Om du dejtar en kvinna som äter medicin mot depression kan det ofta innebära att hon har en väldigt låg sexlust på grund av sin medicinering. Men detta kan ibland överbryggas med hjälp av andra mediciner, rätt diet och träning med mera, om du klarar av att vara utan sex under tiden. Om du har otur och blir tillsammans med en bipolär kvinna, kan det istället göra ditt liv till ett helvete.

Detta är ett för stort ämne att ta upp här, men gör en snabb sökning på YT eller Google om förhållanden med dessa kvinnor, så kommer du få höra om många berättelser som liknar Exorcisten och värre. Mentalt instabila kvinnor är också mer benägna att försöka förstöra ditt liv genom falska anklagelser om sexuella övergrepp, genom att försöka manipulera dina vänner eller förstöra din lägenhet och bil med mera.

Pojkflickan

Många män (framförallt blåpillrade män) ser ofta felaktigt pojkflickan som ett bra kap. I själva verket är detta värsta sortens kvinnor för längre förhållanden byggd på tillit. Pojkflickan kan se väldigt kvinnlig ut, men hon säger ofta saker som ”jag har nästan bara killkompisar”, ”jag är som en av grabbarna”, ”jag tycker inte om andra kvinnor”. En betaman tänker ofta i möte med denna kvinna ”fan vad grymt, vi kan dricka öl, titta på fotboll och ha sex tillsammans”. Men nackdelarna överväger vida fördelarna.

För det första är pojkflickan mest benägen till att vara otrogen, eftersom kvinnor liksom män är biologiskt predisponerade till att vilja ha sex med det motsatta könet, och hon främst umgås med män, ökar risken givetvis avsevärt. För det andra är en kvinna som ogillar att göra kvinnliga saker mindre benägen till att vilja komplettera dig i ett förhållande där hon står för traditionellt kvinnliga uppgifter som att sköta om hemmet och eventuella framtida barn.

De flesta kvinnor vill inte ha en feminin man som föredrar traditionellt kvinnliga aktiviteter eftersom det gör honom omanlig. Varför skulle du som man vilja ha en kvinna som tar avstånd från sin kvinnlighet?

Singelmamman

Detta är i regel den känsligaste kategorin att kritisera, eftersom fler kvinnor är singelmammor idag än någonsin tidigare. Givetvis finns det singelmammor som blivit lämnade ensamma på grund av att deras man dött i en olycka eller dylikt, vilket dom givetvis inte kan råda över. Men i många fall handlar det om kvinnor med dåligt omdöme. Eftersom de blev gravida med en man de senare inte ville leva med, eller som inte villa stanna hos dem, har de troligtvis inlett en sexuell relation för tidigt.

Hon har sannolikt inte krävt att han skulle använda skydd och hon har troligtvis inte använt skydd själv. Bortom det har hon förmodligen inte tagit ett dagenefter-piller eller övervägt abort (vi är inte för eller emot abort, men i vår tid är det ändå talande om hon inte övervägt det). Utöver detta är det riskfyllt att dejta en singelmamma eftersom du kommer bli en del av hennes barns liv, om förhållandet spricker kommer även din relation till deras barn att spricka, vilket kan vara smärtsamt ifall dom tyr sig till dig.

Ett annat skäl varför relationer med singelmammor är problematiska för singelmän utan barn, är att du alltid kommer komma i andra hand efter hennes barn (vilket är helt på sin plats ifall det handlar om dina egna barn). Hennes barn kommer aldrig respektera dig fullt ut som pappa eftersom du inte är deras biologiska far, vilket kan skapa konflikter i familjen många år framöver. Att bli tillsammans med en singelmamma innebär dessutom indirekt att du blir hanrejad eftersom du tar hand om en annan mans avkomma.

Uppmärksamhetshoror

Kvinnor som sitter och postar sexiga bilder på sig själv på nätet utannonserar att de har ett stort behov av bekräftelse från många män. Detta i sig kan vara en indikation på att hon är promiskuös, men inte alltid. Men det verkliga problemet uppstår om hon fortsätter att visa upp sig på samma sätt efter att hon gått in i ett förhållande. En kvinna som anstränger sig för att utannonsera sin sexualitet fast hon är i ett förhållande, säger indirekt att hon fortfarande letar efter en bättre man och att hon inte respekterar mannen hon är tillsammans med.

En genuint vacker kvinna behöver inte lägga upp lättklädda bilder av sig själv för att attrahera män av högt värde. En traditionell kvinna som vill vinna en maskulin man gör det genom att uppvisa egenskaper en man söker efter i ett LTR, ett vackert hem, kulinariska kunskaper, att hon tycker om barn och att hon är återhållsam med sin sexualitet – det vill säga motsatsen till uppmärksamhetshoran på Instagram.

Övrigt

Ytterligare två självklara kategorier av kvinnor att undvika är feminister och golddiggers. Men det får bli ämne för en framtida artikel för att inte bli för långrandig. De kategorier jag beskrivit här är givetvis stereotyper dragna till sin spets, men de kan ändå ge ett hum om vilka egenskaper män bör se upp för när de dejtar kvinnor.

Tidigare artikel

Hur du använder stoicism i jobb och affärer

Nästa artikel

Hitta mening i ett meningslöst jobb

Författaren

Ernst Robert Almgren

Ernst Robert Almgren

Ernst driver bloggen levafett.com där han skriver om LCHF och träning. Han har även en YouTube-kanal och skriver böcker. Robert har en lång bakgrund inom politik och föreningsliv som ungdomsledare och skribent.

2 Comments

 1. Johanna
  april 6, 2021 at 6:36 e m — Svara

  Jag blir mörkrädd av att läsa den här artikeln, även om den är “dragen till sin spets”. Absolut att det finns vissa stereotyper (inom båda könen), men ni presenterar detta som om det vore fakta! Jag känner mig inte träffad, men jag kan ta mig själv som exempel då jag är en tjej med många killkompisar. Jag är inte maskulin för det och jag har definitivt inte legat med hela högen, har jag legat med nån av dem så är det för att jag har dejtat dem seriöst tills vi insåg att vi funkade bättre som vänner. Att påstå att man skulle vara mer benägen att vara otrogen för att man har många killkompisar är så jävla fult och trångsynt! Tror ni det så har ni själva förmodligen problem med tillit, och där har vi ett riktigt problem.

  Jag har också drivit företag vilket jag engagerade mig mycket i, men det innebar inte att jag utövade makt jämtemot min partner eller att jag satte honom i andra hand. Tvärt om. Jag älskade det jag gjorde men jag längtade ändå alltid hem till honom, och jag tycker knappast att jag förlorade min feminina sida för att jag drev eget företag. Och lägg för fan inte skulden på singelmorsorna, man är TVÅ i ett förhållande! Det finns jävligt många anledningar till varför man separerar, ibland bättre och ibland sämre. Absolut att kvinnor kan ha dåligt omdöme men det är väl åtminstone bra om man kommer till insikt med att man skaffat barn med någon som uttrycker sig så som ni gör i denna artikel.

  Fyfan så vidrigt, jag blir äcklad av att läsa hur ni resonerar. Usch.

  • april 7, 2021 at 9:44 f m — Svara

   Kul att du bekräftar indirekt nästan alla punkter du tar upp. Bara för att man har killkompisar ligger man inte med dem? Men tydligen bara ibland 😄. Du satte inte din kille i andra hand när du DREV företag, uppenbarligen inget du gör längre, så jag antar det inte höll. Vad gäller singelmammor har vi aldrig påstått att männen är utan skuld, men den här artikeln handlar om att välja “kvinnlig partner” dessutom initierar kvinnorna majoriteten av skilsmässor.

Kommentera