Enda sättet att se realistiskt på tillvaron och ändå vara lycklig är genom att vara stoisk (länk). Du gör vad du kan och lämnar resten åt ödet utan att vara bitter.

När vi skriver artiklar där vi utgår från hur verkligheten ser ut istället för hur vissa vill att den ska se ut, blir vi ofta anklagade för att vara cyniska, bittra till och med hatiska. Och dessa känslor är ofta oundvikliga i början. Men allteftersom vi lär oss acceptera verklighetens natur, kan vi navigera genom livet som stabilare, smartare och mer lyckliga män.

När du träffar en kvinna

Du träffar en kvinna, du njuter av hennes sällskap och garderar dig från att bli lurad. Men om du ändå blir lurad accepterar du risken som ligger latent i kvinnans natur och går vidare. Faktum är att du ska vara tacksam när en kvinna sviker dig (om du upptäcker det) då har hon besparat dig tid. Du kan tjäna nya pengar, nya kvinnor finns det gott om, men tid kan du aldrig få tillbaka.

När livet går bra eller dåligt

Du sparar pengar, skaffar bra inkomstkällor, du köper en snabb bil, går på fina restauranger. Men när krisen kommer, var det något du hade räknat med. Du älskar att leva trots att du bor i ett skjul och lever på kattmat.

Rösta utan förväntningar

Du accepterar att politik är lika med korruption, lögner och besvikelse. Men du röstar på den person eller parti som säger sig värna dina intresssen, inte dom som säger sig vilja hjälpa alla (dom är värst).

Men när politikern du röstat på åker dit för att ha förskingrat pengar eller för att han satt på en underårig tjej, blir du inte förvånad. Och det förändrar inte din politiska inställning, du kan skilja på idéer och människor. När partiet du röstat på börjar svänga i dom frågor som är viktiga, röstar du på nästa parti som tar över dom frågorna.

Livets mörkare sidor negerar inte de ljusa

När du lyckats bygga styrka efter flera år på gymmet, nedslås du inte över tanken på att åldern en dag kommer ta din styrka ifrån dig, det är livets gång. Du njuter av din styrka nu och använder den för att skapa ett namn och efterlämna ett arv. Njut och lev fullt ut, men var alltid redo för strid.