Frihet är att inte kunna kontrolleras. En del av den friheten har att göra med fysiska ting, och en del av den kommer från ditt mindset och din hälsa. Här är några råd hur du blir mer oberoende inom några viktiga områden.

Ekonomiskt oberoende

Det ekonomiska oberoendet handlar inte om att ha ett berg av pengar, även om du sannolikt inte behöver göra speciellt mycket mer i ditt liv om du springer på en legendarisk skatt. Ekonomiskt frihet handlar om att inte behöva jobba för att klara månaden, i princip. Detta löses genom att minimera utgifterna och maximera intäkterna, speciellt de intäkter som kommer utan att du behöver jobba (så kallade tillgångar).

Läs mer i vår artikel om Rich Dad Poor Dad.

Oberoende av sex

Om du klarar dig helt utan sex (och porr) under obegränsad tid kommer du att bli fri från kvinnors listiga trick. Lösningen är inte att kastrera sig eller doppa apparaten i is, utan att använda den sexuella energin till andra saker. Som att träna, bygga, skriva och andra konstruktiva sysslor. Du kommer att behöva uppbåda en del kraft för att klara detta, men i slutändan få ett lugnare sinnelag.

Läs mer:
Artiklar om mindset
Se upp med kvinnors sexuella strategier
Monk mode

Oberoende av laster

Om du röker eller snusar, dricker eller tar droger regelbundet behöver du förstås sluta med det. Kanske klarar du inte detta själv. Ta då modet och sök hjälp. Jag led själv av ångest i flera år innan jag gav upp den felaktiga idén om att jag kunde lösa problemet själv. Efter att jag sökt hjälp, och var öppen för idén om att jag behöver extern hjälp fick jag snart mitt tillstånd under kontroll.

Oberoende av andra människor

Vi brukar förespråka bildandet av stammar, vilket rimmar illa med tanken på oberoende av andra människor. Det är inte fel att vara beroende av en grupp individer som kan det du inte kan, men det är fel att vara beroende av deras bekräftelse.

Således, om du inte kan vara själv utan att må dåligt och/eller om du ständigt behöver andra människors godkännande är du beroende av något destruktivt. Detta bekräftelsebehov behöver du göra dig av med, och det sker genom att du får bättre självkänsla.

Jag har själv spelat in en podd om hur du får bra självkänsla, som du hittar här:

https://www.buzzsprout.com/823402/episodes/3582436-bra-sjalvkansla-ar-nyckeln-till-framgang