I samband med manlig utveckling pratas det ibland om att bli en bättre man för att hitta en partner. Det är en dålig fokus. Du bör utvecklas främst för din egen skull.

Utveckling för sin egen skull, attraktivt

Den man som utvecklas för sin egen skull, drivs av sin kamp och sitt kall och inte försöker vara andra till lags, han kommer att attrahera både vänner och potentiella partners. Han är kapten på sin egen resa, något som är attraktivt på flera sätt. Dessutom bör du aldrig ge upp utvecklingen. Aldrig tänka ”nu är jag framme”.

Manosfären, ett samarbete mellan män

Det finns en del män som lägger all fokus på att lura kvinnor att de är bättre än de är. Om du läser artikeln här framgår det att manosfären började så en gång. Men idag är det något annat, en gemenskap mellan män som vill bli bättre män.

Jag blir inspirerad av personer som Jack Donovan, som hjälper oss att odla styrka och bli bättre. Relationer är något jag inte förknippar med honom, och det är positivt. Vi får inte lägga fokus på att locka kvinnor som något primärt. Det är en bonus som kommer när vi gör rätt.

”The soil in a man’s heart is stonier”

Det är något visst med den berömda repliken från rysaren Jurtjyrkogården. Det för tankarna till ett mansideal som jag vill odla. Ett stoiskt konstruktivt ideal, som inte räds att släppa in mörkret.

Det finns en del av vår natur som behöver krig, som lustfyllt jagar villebråd, och som känner rovdjurets kall ibland. Den destruktiva sidan behöver erkännas den med.

Du kanske inte förtjänar en partner

Den som lurar till sig vänner och partners med tricks, kommer för eller senare att behöva leva upp till den bild han gav inledningsvis. Han blir synad helt enkelt.

Om du redan har blivit mannen med stort M kommer du att stå pall vilka prövningar som helst. Detta uppnår du genom att sätta din egen utveckling i fokus, inte frukterna som utvecklingen kan ge. Dessa är endast bonusar.

Läs även:

Så får du nytta av stoicism

Män – ni är våra lärare

Investera i din utveckling, inte tekniska prylar