Alla riktiga män är ledare. Även om du inte är ledare för ditt företag är du en ledare i ditt förhållande, för din familj, dina barn och för de bröder som ser upp till dig. Detta kommer med vissa förpliktelser

Många män verkar tro att när de landat chefspositionen de vill ha, då behöver dom inte utvecklas mer. När du är starkast bland polarna på gymmet, då behöver du inte tänka på dieter och att jaga vikter längre. När du sagt ja på bröllopet, då är kampen för kärlek över. Fel!! Det är nu arbetet börjar på allvar.

Att vara gift kräver mycket mer än att vara en player.

När män är singlar vet dom ofta att de måste arbeta på sig själva vad gäller fysik, ekonomi och social status för att få ligga. Men många av dem verkar tro att de inte behöver anstränga sig mer när de är i ett äktenskap eller LTR. Detta är säkert en bidragande orsak till att hälften av alla äktenskap slutar med skilsmässa.

När du dejtar kvinnor för engångsligg behöver du bara prestera fram till utlösningen. I ett äktenskap måste du prestera och upprätthålla din ledarroll dygnet runt varje dag. Om du vinner en kvinnas hjärta genom att vara den bästa versionen av dig själv, och väljer att bli en soffpotatis när ni gjort ett åtagande mot varandra? Ja, då kommer hon med all rätt känna sig lurad och efter ett tag börja överväga andra alternativ.

När du går på en dejt med en kvinna förväntar hon sig att du planerat för var ni ska gå, vad ni ska göra och hon väntar på att du ska ta initiativ till sex. När du ingår ett förhållande eller äktenskap med en kvinna förväntar hon sig samma sak men för resten av era liv. Den dagen du slutar leda slutar du att vara hennes man.

Chefen bär alltid det tyngsta ansvaret

Jag har aldrig drivit ett företag, men jag har vänner som gör det. Och jag har jämfört deras erfarenheter med mina egna som en ledare inom politik och föreningsliv. Ja chefen får oftast mest belöningar och beröm när det går bra, men han får alltid mest skit om det går dåligt. Det är priset för att leda.

När du är chef är du inte bara ansvarig för din utveckling, du är ansvarig för allas utveckling i din organisation. Om du tyckte det var tufft när du kämpade som anställd för att bli chef, förvänta dig dubbelt så mycket arbete på toppen. Om du inte leder genom att vara den bästa versionen av dig själv, förvänta det inte då heller från dina underordnade.

Enda gången du kan sänka garden

Enda gången du verkligen kan sänka garden, ventilera dina bekymmer och vara öppen om dina svagheter, är hos din psykolog eller präst. Eller när du är med ditt brödraskap, med din mentor och bland likvärdiga ledare som delar din vision. Läs även ”varför du behöver ett brödraskap”.

Dina bröder som befinner sig på din nivå är de enda som kan förstå vad det innebär att vara en man och därmed en ledare. De kan lyssna tålmodigt och veta vad du pratar om, men de är också de enda som kan ge dig adekvata råd och sparka dig i röven när du behöver det.

Om du släpper garden och din roll som ledare i ditt förhållande, på ditt företag eller med ditt idrottslag, bli inte förvånad den dag dom byter ut dig

Läs även:
Fyra missuppfattningar om vad som en utgör en alfa
Fyra egenskaper som utmärker en alfahanne
Var en patriark, inte en ungtjur