Män som har erfarenhet av kvinnor har med största säkerhet upplevt skit-test. När en kvinna på en dejt utan synbar anledning börjar utmana dig med nedvärderande kommentarer eller frågor. Men vad beror detta på? Och hur hanterar du dessa?

Först ut måste jag göra en distinktion mellan en uttalad förolämpning och ett skit-test. Om du går fram till en kvinna för att påbörja en konversation, och hon svarar med att skrika ”dra åt helvete din jävla tönt” betyder det troligen att hon bara vill vara ifred.

Men om du befinner dig på en dejt med en kvinna och hon visat IOI (Indication Of interest), och hon plötsligt börjar anmärka på att du är kort eller har tunt hår. Då kan det mycket väl handla om ett skit-test. Två indikationer på detta är att hon har en lekfull ton och är väldigt uppmärksam på din reaktion.

Hon testar din frame för att se om du är värdig att ligga med

Detta är i de flesta fall ingen överlagd handling utan mer av en instinkt. Som Rollo Tomassi säger ”en kvinna ger en man ett skit-test lika naturligt och instinktivt som en mans ögon dras till ett par stora kvinnobröst”. Det handlar inte heller om illvilja, utan om en evolutionär försvarsmekanism för att sålla ut svaga män.

Om du inte klarar av att ta skit från din kvinna utan att bli sårad och inte kan stå på dig, hur ska du då kunna skydda henne och hennes avkomma? Det handlar om Frame, om du kan ta hennes skit-test med ro, tyder det på flera positiva saker:

  • Du är erfaren med kvinnor (pre-selection), vilket innebär att många kvinnor innan henne har redan bedömt att du är värdig att ligga med.
  • Du är en man med valmöjligheter (options) vilket skapar Dread i henne. Vilket innebär att du lät kan få en annan kvinna om hon skulle säga nej.
  • Du är medveten om ditt eget värde. Om du inte bryr dig om hennes skit-test betyder det troligen att du är så säker på ditt värde som man att hennes förminskande kommentarer är obetydliga för dig.
  • Du är en bra framtida far och make. Om du kan ta hennes skit, kommer du kunna hantera hennes hormonella känslostormar och sannolikt vara bra på att hantera barn.

Hur du lär dig hantera skit-test

Som med allt annat är det övning som ger färdighet, oavsett om det sker i ett förhållande eller när du dejtar flera olika kvinnor. Här är några saker att tänka på:

Det är inte personligt:

Som jag nämnde tidigare är detta mer utav en kvinnlig instinkt än en överlagd strategi från kvinnor. När du hunnit uppleva fler skit-test kommer du börja förutse dom.

Var förberedd:

Skit-test brukar ofta vara ett angrepp på någon av dina svaga punkter (utseende, karriär med mera). Eller bara för att sätta dig på plats genom att fråga något som ”jaha försöker du få mig att ligga med dig eller?”. Förbered dina svar, se nästa punkt.

Var lekfull:

Kvinnor älskar det verbala spelet, om du är förberedd och villig att spela med är det ett stort plus. En scen från filmen Casino Royale illustrerar detta perfekt, notera hur Mr Bond hanterar hennes gliringar: https://www.youtube.com/watch?v=l5C7LMOWyYc

Föregå hennes skit-test genom att skit-testa henne (Negging)

Män som är insatta i Game vet även hur man skit-testar kvinnor, då kallas det Negging. Att komma med bra negs är en konstform, dom får inte vara rena förolämpningar men inte heller för försiktiga. Det viktiga är att kommentaren är lekfull och stimulerar konversation.

De bästa neggsen är situationsbaserade och spontana. En lättsam och rolig Neg kan vara ”du är defintivt den vackraste kvinnan jag sett vid det här bordet idag” eller ”jaha du gillar Sex and the city, det gör bara 90% av alla andra kvinnor i mitt liv också”. Om dessa levereras rätt kommer hon försöka bevisa hur unik hon är, då är hon i din Frame.

Skit-test upphör inte i ett förhållande

Som jag skrev i början av artikeln är skit-test ett sätt för kvinnan att testa din Frame. I ett förhållande är det oftast inte lika frekvent som när du dejtar, men det förekommer. Anledningen till att en kvinna testar dig i ett förhållande är för att se om du fortfarande är samma man som när du först träffade henne.

Om hennes skit-test börjar bli väldigt frekvent i ert förhållande är det troligtvis ett tecken på att hon inte längre befinner sig i din Frame och att hon börjat tappa respekten för dig. Oftast betyder färre skit-test att hon är trygg i att du är den alfa hon uppfattade dig som från början.