Alla känner till talesätt som ”snälla killar kommer alltid sist” och ”kvinnor älskar skitstövlar”. Men vad beror detta på?

Den högsta positionen som finns för en kvinna är att bli en drottning. Men även drottningen är en slyna för sin kung

Patrice O’Neal

Få saker är så frustrerande för en niceguy som att se en vacker och intelligent kvinna välja en man som verkar vara en arrogant skitstövel. Han tänker ofta något i stil med:

”han behandlar henne som skit medan jag vill behandla henne som min drottning, varför är hon inte med mig?”

Givetvis vill alla kvinnor bli behandlade som en drottning, men de vill vara tillsammans med en kung, inte en tjänare. Detta förstår inte en niceguy.

En alfa kan vara en skitstövel eller en hederlig man

Som vi förklarat i artiklar som ”De fyra manliga dygderna” är det en skillnad mellan att vara en bra man och att vara bra på att vara en man.

Manlighet är amoraliskt, det vill säga hur manlig du är beror inte på om dina avsikter är goda eller inte. Eftersom maskulina egenskaper är en bristvara i vårt feminiserade samhälle framstår ofta de minst välanpassade männen som mest manliga.

Kvinnor attraheras av en maskulin man oavsett hans moral. Precis som en man uppskattar ett par välformade bröst oavsett vad dess ägare har i huvudet.

Vad är skillnaden mellan en ärbar alfa och en skitstövel?

Dessa nämnda faktorer kan i sin tur bidra till att många förväxlar manlighet med att vara en skitstövel. Här är några punkter där alfa-egenskaper och skitstövelns beteende överlappar varandra och på vilket sätt de skiljer sig åt:

De är sin egen mentala utgångspunkt:

En alfa utgår alltid från sig själv och sitt eget högsta syfte. För en ärbar alfa grundar sig detta i insikten att ”om jag inte fokuserar på min egen utveckling först är jag inte en tillgång till någon annan heller (läs mer i artikeln om idiotmedkänsla). Detta kallas även ”upplyst egoism”.

Skitstöveln är i regel bara en narcissist.

De sätter inte kvinnor på piedestal:

kvinnor uppskattar oftast en gentleman, men de vill inte bli dyrkade av en man som ser upp till dem. Kvinnor vill främst ha en man att se upp till, en ledare. En alfa sätter aldrig kvinnan först, eftersom han sätter sitt eget uppdrag i livet först.

Skitstöveln sätter inte kvinnan på piedestal eftersom han bara tänker på sin egen njutning.

De utstrålar självsäkerhet:

En ärbar alfa utstrålar självsäkerhet eftersom han har tilltro till sin egen förmåga och strävar efter mästerskap genom hårt arbete.

En skitstövel har bara ett uppblåst ego och försöker dölja sina brister med skryt.

De är kapabla till våld:

En man med våldskapital kan utgöra fara för en kvinna, men det kan även skydda henne från andra farliga män. Ofta (men inte alltid) väljer en kvinna hellre en man som är våldsam mot henne, men åtminstone är kapabel till våld. Hellre än en svag och feg man.

Men givetvis föredrar de flesta kvinnor en man som är kapabel till våld men bara använder det mot andra män när det behövs.

Han går efter vad han vill ha:

en anledning till att kvinnor ofta föredrar äldre män är att dessa män är målmedvetna och medvetna om sina preferenser. En man som är målmedveten är mer pålitlig än en osäker man som inte vet vad han vill. En alfa är konsekvent, han vet hur hans vision av framtiden ser ut och är redo att göra vad som krävs för att nå dit.

Skitstöveln verkar ofta också vara väldigt målmedveten eftersom han uttrycker vad han vill ha utan ursäkter. Men i hans fall handlar det sällan om en långsiktig strategi utan mer om vad han vill ha för stunden

Kvinnor väljer skitstövlar eftersom det finns för få hederliga män som är manliga

Om kvinnor måste välja mellan en manlig förhärdad brottsling eller en laglydig sojapojke, kommer hon att välja den förra. Men om valet står mellan en ärbar alfa som tar ansvar och bidrar till samhället och någon som endast framstår som manlig för att han inte bryr sig om något eller någon, kommer hon att välja en ärbar och ansvarsfull alfa.

Kvinnor behöver ett större utbud av ärbara maskulina män

Vårt syfte med denna sida är givetvis inte att förse kvinnor med den typ av män de vill ha, men det är en positiv bonus. Vi är inte heller ute efter att lära män att bete sig som skitstövlar, eller att bli alfa bara för att få ligga mer, även om det också är en trevlig bonus.

Vårt ideal är att vara en ärbar alfa, det är vad vi som skriver strävar efter att vara och vad vi hoppas inspirera andra män till att bli.

Läs även varför kvinnor föredrar sexistiska män