Många män säger skämtsamt när tjejen ringer ”aha nu ringer regeringen” eller ”måste snacka med chefen”. Men bakom humorn döljer sig ofta en hunsad man som inte är herre i sitt hem.

När jag skulle rösta i EU-valet träffade jag en vän, vi diskuterade vad vi hade röstat på. När min vän berättade om sin syn på politiken blev det uppenbart att han inte röstade på det parti han ville. Jag frågade förvånat ”varför röstade du inte på det parti som överensstämmer med dina åsikter?” då svarade han lite förstulet ”skämtar du, kärringen skulle slå ihjäl mig”.

Jag frågade då med ett sardoniskt leende om hans flickvän bestämmer vad han får rösta på? Han ryckte bara på axlarna och viftade bort frågan, kort därefter skiljdes vi åt.

Din flickvän är inte din mamma

I ett seriöst förhållande och särskilt när barn är inblandade, finns det beslut som är bra att överväga tillsammans. Som var ska vi bo, var ska vi åka på semester etcetera. Men om du inte är din egen man, kommer du aldrig kunna leda din kvinna eller din familj.

Om din kvinna bestämmer hur du ska klä dig, vad du ska rösta på eller vilken diet du ska följa. Då är hon inte längre din flickvän utan din mamma. De flesta kvinnor längtar förvisso över att få fylla mammarollen, men ingen kvinna vill i längden vara en mamma åt sin man.

När mamma lämnar förhållandet

Jag har sett det så många gånger, niceguys som blir lämnade av sina flickvänner, utan (vad dom tror) förvarning. Efteråt säger dom ”jag fattar inte, jag gjorde ju allt som hon ville”. De flesta av dem kommer aldrig inse att det var just det som var problemet.

Din kvinna ska se upp till och beundra dig

Oavsett hur mycket romantiska komedier, massmedia och feminister bedyrar att kvinnor vill ha ett ”jämlikt förhållande” visar verkligheten det motsatta. Statistik från dejtingsidor och opinionsundersökningar visar konsekvent att kvinnor vill ha en man som är bättre än dom själva.

Han ska tjäna mer pengar, vara längre, starkare, mer kompetent, världsvan och intelligent. Om du inte lever upp till detta är du troligtvis mer en försörjare än en förförare.

Hennes ifrågasättande kan vara ett skit-test

Bland många män är begreppet ”skit-test” en vedertagen term. Kvinnor prövar ofta sina män medvetet eller omedvetet genom att provocera och ifrågasätta honom, för att se om hans frame fortfarande håller. Hon vill veta om han är stabil nog att hantera hennes utfall.

Kvinnor skriver ofta i sociala medier saker som ”om du inte kan hantera mig när jag är som värst, förtjänar du inte mig när jag är som bäst”. Ibland har de kläder med texten ”Can you handle this”. Detta är vad det handlar om.

Hon måste kunna lita på att du kan stå på dig

Det säger sig självt att om du inte kan stå upp mot din flickvän när hon ställer orimliga krav, kommer du inte heller kunna stå upp mot andra män, eller stå fast mot era framtida barn när dom beter sig illa. Om du ska kunna leda i ett förhållande måste du först kunna leda dig själv. Detta innebär att fatta dina egna beslut, och nej! Du behöver inte kolla med ”regeringen”.

Läs även:

Fem saker du aldrig ska acceptera från din kvinna i ett förhållande.
Fyra egenskaper som utmärker en alfa
Vikten av frame
Åtta myter om förhållanden
Sex härskartekniker kvinnor använder för att manipulera män.