Varför finns det ett flertal män som stalkar kvinnor på nätet? Vad säger detta beteende om dom själva? Vad vinner dom på det? Och vad tycker kvinnorna som blir förföljda av dessa individer?

Om du gick med en kvinnlig bekant till en bar, och en främmande man började följa efter henne. Och med jämna mellanrum tittade han fram som ett litet troll från skuggorna för att kommentera vad hon sa eller gjorde. Då skulle du eller kvinnan troligtvis säga något till denna figur, för att få honom att sluta. Detta beteende är givetvis obehagligt för kvinnan och pinsamt för den som gör det, men det är lika illa om det görs på nätet.

Vi har alla sett det, kanske på en kvinnlig kollegas tidslinje på Facebook, i kommentarerna på din flickväns Twitter, eller under ett inlägg från en valfri instagram-modell. När hans kommentarer är inställsamma och sliskiga, blir det extra uppenbart vad han är ute efter.

Vilken typ av man stalkar en kvinna?

Det mest uppenbara med en man som stalkar kvinnor på nätet, är att han får väldigt lite (om någon) action i verkliga livet. En man som har ett utbud av kvinnor att välja mellan sitter givetvis inte flera timmar varje vecka för att följa och kommentera en kvinna han inte är tillsammans med. En annan uppenbar iakttagelse är att dessa män är socialt inkompetenta. Normala kvinnor (och män) tycker inte om inställsamma typer som flåsar dem i nacken hela dagen.

Men framförallt är dessa män oärliga, en man som har frame skulle aldrig följa efter en kvinna som en liten Gremlin, för att lämna smöriga kommentarer under hennes inlägg. Han skulle höra av sig direkt till kvinnan han var intresserad av, presentera sig själv och bjuda ut henne. Om hon sa nej skulle han bara gå vidare till någon av alla andra kvinnor som faktiskt är intresserad av honom.

Män som stalkar upptagna kvinnor – höjden av en beta

De män som inte bara väljer att stalka kvinnor, vilket är pinsamt i sig självt, men dessutom ger sig efter kvinnor som är i förhållanden. Dessa ”män” uppvisar höjden av vanära och betabeteende. Att försöka ta en annan mans kvinna genom att förföra henne i hemlighet visar att du är för feg för att utmana hennes man öppet. För det andra, om kvinnan är tillsammans med en alfa, och om du mot alla odds (astronomiska odds) skulle lyckas ”ta henne ifrån honom” är det ändå du som förlorar i slutändan.

En alfa kan alltid få en ny kvinna av lika bra kvalitet eller bättre, därför kommer din vinst vara en kvinna utan ärbarhet som är benägen till otrohet, medans hennes alfa-ex kommer vara tacksam för att bli fri från en oärlig kvinna, och inom kort vara tillsammans med någon bättre, medans du avnjuter hans matrester.

Vilken kvinna vill ligga med en stalker?

Personligen har jag aldrig hört en kvinna säga ”jag var lite motvillig först, men efter att han kommenterat alla mina inlägg på Facebook i över ett år kände jag att det här måste vara ett kap”. Kvinnor tänder inte på män som är ”Needy” och som är oerfarna med kvinnor (se ”pre-selection”). Kvinnor vill ha män som är modiga, konsekventa och direkta i sin kommunikation, ingen av dessa egenskaper passar in på en stalker.

Om stalkern överöser henne med beröm hela dagarna, kanske hon undviker att blockera honom, för att signalera till män hon faktikskt vill vara med att hon är åtråvärd. En stalker tillhör även kategorin Betaorbiter (se Terminologi), och dessa män får i bästa fall gå ut med hennes hund medan hon går hem till en mer önskvärd man för att göra allt som hennes törstiga stalkers bara kan drömma om.

Råd till män som stalkar kvinnor

Om du känner en man som ägnar sig åt detta beteende, eller ifall du är en av dem, råder jag dig till att börja med våra tre pelare. Framförallt måste du göra dig själv till din egen ”Mental point of origin” som Rollo Tomassi brukar säga. Undvik kvinnor och gå in i ”Monk Mode” tills du fått ordning på dig själv. Träna styrketräning, bli en mästare (den fjärde dygden) och bygg verklig självsäkerhet. Läs även följande artiklar för att försäkra dig om att du inte ägnar dig åt fler ovärdiga beteenden:

Män som skämmer ut sig på nätet
Män som är kvinnors betjänter
Råd till män som skickar dickpics
Oneitis